Laatste update 14:54
40

Airbus-topman dreigt te vertrekken met 124.000 banen bij No Deal-Brexit

Tom Enders, topman van de Europese vliegtuigbouwer Airbus, is helemaal klaar met de politieke chaos rondom Brexit. In een videobericht spreekt Enders er schande van dat meer dan twee jaar na het Brexit-referendum bedrijven nog steeds geen fatsoenlijke toekomstplannen kunnen maken vanwege alle onzekerheid.

Airbus maakt onder meer vleugels voor vliegtuigen in Groot-Brittannië, heeft er 14.000 mensen in dienst en zorgt voor nog eens 110.000 indirecte banen. Enders waarschuwt de regering van May dat er meer dan genoeg andere landen zijn die graag vleugels voor Airbus willen en kunnen bouwen:

Luister alsjeblieft niet naar de waanzinnige claims van Brexiteers die stellen dat omdat onze fabrieken hier staan we nooit zullen vertrekken. Ze hebben het mis.

Naast de negatieve gevolgen voor Groot-Brittannië is Brexit ook zeer slecht voor Nederland. Nederlandse ziekenhuizen waarschuwen ervoor dat certificaties voor medicijnen en medsiche hulpmiddelen die in Groot-Brittannië zijn afgegeven met een Brexit zullen komen te vervallen, waardoor er mogelijk schaarste ontstaat. Dat meldt Politico. Greenpeace ontdekte dat Groot-Brittannië – ondanks beloftes van May dat er een ‘groene Brexit’ plaats zal vinden – plannen heeft gemaakt om Europese quota’s tegen overbevissing te verlagen na een Brexit.

Ondertussen werken parlementariërs van zowel Labour als de Conservative Party hard aan een plan om drie maanden Brexit-uitstel te krijgen om te voorkomen dat Groot-Brittannië op 29 maart zonder deal de EU uit crasht.

Lees ook op Joop: Britse bedrijven verlaten het zinkende Brexit-schip

Cc-foto: Tim Gallagher

Geef een reactie

Laatste reacties (40)