33

AIVD waarschuwde PVV voor Markuszower

Kandidaat-Kamerlid zou betrokken zijn geweest bij organisatie die informatie verstrekte aan 'een buitenlandse mogendheid'

PVV-kandidaat Gidi Markuszower heeft zich vorige maand teruggetrokken van de kieslijst voor de verkiezingen nadat demissionair minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken, CDA) een brief met belastende informatie over hem naar partijleider Geert Wilders had gestuurd. De informatie was afkomstig van de inlichtingendienst AIVD. Dat hebben bronnen in Den Haag bevestigd.

Ook Markuszower zelf erkent in een vraaggesprek met NRC Handelsblad dat de AIVD-brief de reden was dat hij is vertrokken. In de brief werd Markuszower (32) als “risico voor de integriteit” van Nederland bestempeld. Hij zou betrokken zijn geweest bij een organisatie die “informatie” heeft overgedragen aan “een buitenlandse mogendheid”. Ook had hij volgens de brief contact met medewerkers van een buitenlandse inlichtingendienst. De brief geeft geen details, maar bronnen vermoeden dat het om Israël en de Mossad gaat.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)