Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ajaxsupporter hangt Feyenoorddoelman op, dader opgepakt

  •  
07-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-02-07 om 16.39.53
Voetbal lijkt niet altijd het beste in de mens naar boven te halen. Werd onlangs tijdens een wedstrijd ADO Den Haag tegen Ajax nog racistische oerwoudgeluid ten gehore gebracht door ADO-supporters. Ook bij de wedstrijd Ajax-Feyenoord ging het zondag mis. Een supporter van Ajax hing een pop op van Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer, met een koord om zijn nek. De dader werd bij het verlaten van het stadion opgepakt en heeft een stadionverbod gekregen. De man wordt ook strafrechtelijk vervolgd. Vermeer moest het ook in spreekkoren ontgelden, waarna de stadionspeaker het publiek vroeg ermee te stoppen
Een woordvoerder van Ajax noemt de actie onsmakelijk. “Wij nemen hier nadrukkelijk afstand van.” Bovendien is Ajax bereid aangifte te doen, als dat nodig is om de man te kunnen vervolgen.
Wat de precieze boodschap van de man was, is niet bekend. Vermoed wordt dat het te maken heeft met de transfer van Vermeer. Hij begon zijn carrière bij Ajax maar keept nu voor aartsrivaal Feyenoord.

Meer over:

sport, nieuws, voetbal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.