Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Akkoord GGZ: Minder bedden, patiënt moet voor zichzelf zorgen

  •  
18-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_GGZ_kunstproject_StudioRoosegaarde_300
Minister Schippers sluit deal om kosten te drukken ... Persconferentie  van betrokken partijen om 09.00
Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid ondertekent maandagochtend een convenant over de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg. Dat melden bronnen aan de NOS. Kern van het convenant is een verschuiving van klinische zorg naar ambulante zorg. Dat betekent dat patiënten meer thuis moeten worden behandeld.
Het aantal bedden in instellingen wordt teruggebracht met een derde ten opzichte van de situatie in 2008. Dat moet in 2020 voor elkaar zijn, zo meldt de NOS. Verder moet de patiënt meer zelf doen om zijn gezondheid in de gaten te houden en mee te beslissen over zijn behandeling. Het convenant is bedoeld om de groeiende kosten in de hand te houden en voor hetzelfde geld meer mensen te helpen. Maandagochtend om 9.00 uur geven de betrokkenen een toelichting tijdens een persconferentie. Dan ook weer meer nieuws hier op Joop.
Schippers sluit het akkoord met onder meer zorgverzekeraars, zorgaanbieders, beroepsverenigingen en patiëntenorganisaties, aldus de NOS.
Foto-cc: Studio Roosegaarde , kunstproject in een GGZ-instelling in Breda
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.