24

Al-Jazeera zendt beelden Merah niet uit

UPDATE: Mohamed Merah filmde zijn aanslagen in Toulouse… USB-stick afgeleverd bij kantoor van Arabische nieuwszender in Parijs... Sarkozy roept tv-zenders op beelden niet uit te zenden

Onlangs kwam men er achter dat Mohamed M., de man die achter de verschrikkingen in Toulouse zat, zijn wandaden heeft gefilmd. De Franse nieuwswebsite France24 heeft zojuist bekend gemaakt dat de Arabische nieuwszender Al Jazeera deze filmpjes heeft ontvangen op een USB-stick. De stick zou zijn afgegeven op het Parijse hoofdkantoor. De politie heeft verklaard dat de filmpjes authentiek zijn. De Franse president heeft de tv-zenders opgeroepen de beelden niet uit te zenden.


Update 15.00

De Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft aangekondigd de beelden van Mohamed Merah niet te zullen uitzenden. De leiding van de zender in Qatar heeft dat besloten en geeft hiermee gehoor aan het verzoek van de Franse president Nicolas Sarkozy. Volgens Al-Jazeera voegt de video geen nieuwe informatie toe aan de zaak. Het uitzenden van de beelden zou in strijd zijn met de ethischo code van de zender. Dat meldt NOS.

Eerder:

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft alle tv-zenders verzocht de beelden van Mohamed M. van de moordpartijen niet uit te zenden. Sarkozy:

Ik vraag alle omroepbazen om uit respect voor de slachtoffers de film onder geen enkele voorwaarde uit te zenden.”

De broer van Merah zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen. Volgens persbureau AFP heeft de Franse politie nog een derde verdachte op het oog: de man zou Merah hebben geholpen bij het stelen van een scooter, waarmee Merah vluchtte na zijn aanslagen.

Maandag is ook bekend geworden dat Mohamed M. in september 2010 Israël heeft bezocht. Wat hij daar exact heeft gedaan, trainingen volgen of het vinden van informatie, is nog niet duidelijk. In Toulouse pleegde Merah een aanslag op een Joodse school. Daar vielen vier doden. In totaal zijn er zeven mensen omgekomen bij de aanslagen van Merah in Toulouse en omgeving.

Eerder dook het bovenstaande filmpje op van Merah. Of Al Jazeera de beelden vrij zal geven is nog niet bekend.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)