Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alarm voor extreme hitte in Griekenland: reis en werk niet onnodig

  •  
31-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
De Griekse autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen “de hoogste graad van verantwoordelijkheid en samenwerking te tonen” om de ernstige gevolgen van een hittegolf te bestrijden. Zo dienen burgers geen onnodige reizen te maken of arbeid te verrichten. Het kabinet heeft crisisberaad gehouden en roept burgers op zuinig te zijn met water en elektriciteit. Iedere activiteit waardoor brand kan ontstaan moet vermeden worden.
De zuidelijke EU-staat wordt de komende week geteisterd door een extreme hittegolf met temperaturen tot 44 graden Celsius. Volgens meteorologen gaat het om een van de ergste warmteperiodes uit de geschiedenis. Maandag en dinsdag worden de hoogste temperaturen verwacht. De nachten bieden nauwelijks verkoeling omdat de temperatuur niet onder de 25 tot 30 graden zakt. Omdat de hitte zo lang aanhoudt is die gevaarlijk. Experts stellen dat dit de nieuwe toekomst wordt. Athene heeft als eerste Europese stad een speciale topambtenaar aangesteld om de gevolgen van de steeds hetere en vaker optredende hittegolven aan te pakken.
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.