23

Albert Heijn haalt ‘guacamole’-dip uit de schappen

In dip zat maar 0,7 procent avocadopoeder ... Supermarktketen zwicht na kritiek Consumentenbond

Albert Heijn stopt met het verkopen van de zogenoemde guacamoledip. In de dipsaus zit helemaal geen avocado, zo onthulde de Consumentenbond onlangs, maar slecht 0,7 procent avocadopoeder. Reden voor de Consumentenbond om de Albert Heijn op de Wall of Shame te plaatsen. Om daar van af te komen heeft de winkelketen besloten de dipsaus in de ban te doen.


In een reactie laat de Consumentenbond weten verheugd te zijn dat de dipsaus verdwijnt. Voorzitter Bart Combée zegt in een verklaring:

Met de campagne Kletsplaatjes voeren wij al anderhalf jaar actie tegen de marketingtrucs van fabrikanten.”

Behalve Albert Heijn zijn ook Healthy People en Rivella genomineerd voor de Kletsmajoor Award. Op de verpakking van Healthy People staan twee handen vol met blauwe bosbessen en frambozen, terwijl het product vooral witte druivensap bevat met een klein beetje bessen- en frambozenpuree. Rivella beweert op haar beurt ‘met natuurlijke ingrediënten’ te zijn gemaakt, terwijl er ook drie synthetische zoetstoffen inzitten.

Het maken van guacamole hoeft overigens helemaal niet veel tijd te kosten. Bekijk de video hierboven en in een handomdraai maak je de lekkerste dipsaus helemaal zelf.

Eerder verscheen op Joop: Consumentenbond pakt prietpraat verpakkingen aan

cc-foto: De goedkoopste Hollandse producten

Geef een reactie

Laatste reacties (23)