73

Albert Heijn ontslaat medewerker om koekje

Tweede medewerker op straat na eten stukje brood ... Werknemer is actief voor vakbond

Albert Heijn let op de kleintjes, zegt het bedrijf graag van zichzelf, maar dat blijkt ook te gelden voor ontslagredenen. Een vestiging van de supermarkt in Almere ontsloeg zaterdag twee medewerkers op staande voet om nogal pietluttige redenen.


Omroep Flevoland meldt:

Volgens de FNV werd een man weggestuurd nadat hij een stukje van een mislukt stokbrood opat. Een vrouw moest zich op haar vrije dag melden en werd direct ontslagen. Zij is beschuldigd van het eten van een koekje van een schaal waar alleen bezoekers van mogen pakken. 

De FNV, die een al lang strijd levert met de bewuste franchise-nemer Weernekers, schrijft:

 Een van de werknemers maakte al een jaar deel uit van de onderhandelingsdelegatie van FNV Bondgenoten. Deze onderhandelingsdelegatie probeert al geruime tijd de misstanden weg te nemen. Dit naar aanleiding van een petitie die eind 2011 was aangeboden door een groot aantal werknemers. 

Op staande voet kan iemand ontslagen worden als hij bijvoorbeeld iets steelt. Of dit stelen is? Daar hebben wij grote twijfels bij. Of Weernekers steelt van zijn werknemers?  Dat is al lang bewezen, alleen wil hij dat niet rechtzetten. Werknemers zullen zich blijven verzetten tegen de misstanden en het niet correct naleven van de cao. Door dit niet correct naleven komen werknemers geld te kort waar ze wel recht op hebben. Is dit dan geen stelen ?

Geef een reactie

Laatste reacties (73)