84

Albert Verlinde, media-ethicus

Koning van de roddelpers haalt uit naar 'tokkie' Theo Maassen en 'Bokito' Peter R. de Vries

Albert Verlinde, koning van de roddelpers, heeft het licht gezien en de ethiek gevonden. In het programma ‘1 voor de verkiezingen’ haalt hij fel uit naar Theo Maassen, Peter R. de Vries en Matthijs van Nieuwkerk. Allen zouden in aanloop naar de verkiezingen te hard zijn geweest tegen VVD-leider Mark Rutte. De publieke omroep moet zich schamen voor de etiquette, aldus Verlinde. Volgens de presentator zijn er dingen gezegd die hij bij zijn moeder niet zou durven herhalen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Verlinde, de man die Mariska Hulscher in het verleden voor ‘hoer’ uitmaakte en niet schuwt beveiligingsbeelden uit te zenden van privé-situaties van BN-ers, heeft de mond vol van ethiek. Gelijktijdig noemt hij De Vries een Bokito en een tokkie. Ook Maassen behoort wat hem betreft tot de laatste groep. Het optreden van de cabaretier aan tafel bij Pauw en Witteman was volgens Verlinde zelfs bedreigend.

Door de publieke omroep zou er keihard zijn uitgehaald ‘tegen een politieke kleur die kennelijk niet helemaal overkwam’, aldus Verlinde, VVD-lid en getrouwd met VVD-politicus Onno Hoes.

Geef een reactie

Laatste reacties (84)