Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alcoholverbod aan Parijse kades na massale samenscholingen

  •  
12-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2020-05-12 om 12.59.15
Maandag mochten Parijzenaren in alle vrijheid weer naar buiten, na acht weken in lockdown te hebben gezeten. Het gevolg: overvolle oevers langs de Seine en het Canal Saint-Martin. En met de deuren van de horeca vooralsnog stevig op slot, brachten de Parijzenaren massaal hun eigen drank mee. De politie moest eraan te pas komen om de samenscholingen op te breken. Om herhaling te voorkomen geldt er op de kades nu een alcoholverbod.
De Franse overheid probeert na twee maanden de zeer strikte maatregelen geleidelijk te versoepelen, om zo de economie overeind te houden zonder de volksgezondheid in gevaar te brengen. Ondertussen ligt een tweede golf van coronabesmettingen op de loer. Op videobeelden is goed te zien hoe druk het maandag langs de oevers was. Overwegend jongeren zaten in grote groepen, schouder aan schouder aan het water. Niets verraadde dat het land bijna 27.000 coronadoden te betreuren heeft en dat het aantal sterfgevallen nog altijd oploopt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.