Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aldi blijft bedreigde paling verkopen

  •  
25-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
296 keer bekeken
  •  
flickr_Paling_OnnoB_300.jpg
De supermarkt is, samen met Em-Té, de enige die de bedreigde vissoort blijft verkopen
Aldi is, samen met Em-Té, de enige supermarkt die nog altijd volhardt in het verkopen van de met uitsterven bedreigde paling. Alle andere supermarkten hebben de stichting Wakker Dier toegezegd dat zij de vis in de loop van de komende maanden uit de schappen zullen halen.
Aldi zegt in een brief aan Wakker Dier zich bewust te zijn dat de paling een bedreigde diersoort is, maar deze toch te blijven verkopen, totdat de overheid dit verbiedt.
Jan Linders en Dirk van de Broek waren volgens Wakker Dier de eerste supers die stopten met de verkoop van paling. Jumbo en Spar volgden en zijn al palingvrij. Albert Heijn verkoopt vanaf half 2010 geen paling meer, C1000 per 1 april niet meer en Lidl vanaf begin 2010.
Deze week kreeg Wakker Dier bericht van Super de Boer, Vomar en Boon dat zij de paling uit de schappen hebben gehaald. COOP, Plus, Poiesz, Hoogvliet, Sanders, Dekamarkt, Nettorama, Boni en Deen volgen later in 2010.
Stichting Wakker Dier pleit voor minder en diervriendelijker vlees- en visconsumptie.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.