36

Aldi moet medewerkers beter behandelen

Discountsupermarkt op de vingers getikt door inspectie na klachten over hoge werkdruk en intimidatie

Medewerkers van supermarktketen Aldi hebben het niet makkelijk. Zo is de werkdruk te hoog en wordt het personeel blootgesteld aan ongewenste omgangsvormen. Dat meldt onder meer dagblad Trouw. De arbeidsinspectie heeft de supermarktketen nu gesommeerd de werkomstandigheden te verbeteren. Gebeurt dat niet, dan riskeert de Aldi een geldboete.

Supermarktketen Aldi overtreedt volgens de Inspectie SZW de Arbowetgeving op verschillende punten. Trouw schrijft dat Aldi bijvoorbeeld niet goed heeft geïnventariseerd aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen het personeel wordt blootgesteld. Ook heeft de supermarkt onvoldoende maatregelen getroffen om te hoge fysieke belasting van medewerkers te voorkomen. CNV-bestuurden Ben Hoogendam is blij met de uitkomst van het onderzoek:

Het inspectieonderzoek toont keihard aan dat de problemen bij Aldi breed aanwezig zijn. Nu kan Aldi zich niet langer verschuilen achter incidenten of lokale managers. De Aldi-top moet met een stevig plan komen dat de problemen structureel oplost.

CNV was al langer op de hoogte van de slechte werkomstandigheden. Via een meldpunt verzamelde het vorig jaar zo’n 500 klachten van Aldi-medewerkers. Deze gingen over fysieke problemen, werkdruk of intimidatie. De Inspectie startte hierop in januari zelf een onderzoek.

Pieter Heerma, CDA-Kamerlid, heeft inmiddels Kamervragen gesteld aan minister Asscher. Hij eist opheldering. Ook wil hij dat er een plan komt om de arbeidsomstandigheden bij Aldi te verbeteren.

Een woordvoerder van Aldi bevestigt op de vingers getikt te zijn door de Inspectie. “Wij nemen de uitkomsten van het onderzoek serieus en benadrukken dat wij naar structurele oplossingen streven”, aldus de zegsvouw.

Trouw: Aldi moet misstanden arbobeleid verbeteren

cc-foto: Rauter25

Geef een reactie

Laatste reacties (36)