27

Alle dieren bestaan uit dezelfde stukken

Maandag 15 juni is 'World Meat Free Day' … zanger Bryan Adams maakt nieuwe Peta campagnefoto met Franse callgirl... én inspiratie voor het avondeten

Maandag 15 juni is het ‘World Meat Free Day’ een dag waarop milieu-organisaties en dierenrechtenorganisaties proberen mensen bewust te maken van de effecten van vlees eten. Vlees is een van de meest milieuvervuilende producten ter wereld.

Met het groeien van de wereldbevolking wordt die vervuiling alleen maar ernstiger. En dat is niet het enige, de meeste dieren die we eten, hebben geen fatsoenlijk leven, zien nooit de buitenlucht en worden gefokt tussen ijzeren stangen en in veel te kleine ruimtes.
Dierenrechtenorganisatie Peta strijdt al jaren tegen dierenleed. Voor een van de nieuwste campagnes liet de organisatie zanger en fotograaf Bryan Adams een foto maken van de wereldberoemde Zahia Dehar, de Franse callgirl die plotseling wereldfaam kreeg toen bekend werd dat ze afspraken had gehad met voetballers als Franck Ribéry en Karim Benzema.
Dehar ging voor Peta uit de kleren om de discussie over vlees eten nieuw leven in te blazen. Kijk hier naar de campagneposter. ‘Alle dieren zijn van dezelfde stukken gemaakt’, is de titel van de poster waarop het naakte lichaam van de callgirl met zwarte lijnen in verschillende stukken is opgedeeld.
Voor wie er trek van heeft gekregen en vanavond een vegetarisch gerecht overweegt, hier drie smakelijke recepten. En als je wat meer tijd hebt, probeer dan vooral dit overheerlijke gerecht. Eet smakelijk!

Kijk ook op www.worldmeatfreeday.com.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)