Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alle EU-leiders verzamelen!

  •  
18-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rompuy300.jpg
EU-president Van Rompuy wil iedereen bij elkaar voor uitreiking Nobelprijs
In december wordt de Nobelprijs van de Vrede uitgereikt in Oslo. Als het aan EU-president Herman Van Rompuy ligt zijn alle 27 leiders van de Europese Unie hierbij aanwezig. Dat schrijft hij donderdag op Twitter. De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar de Europese Unie. Volgens het comité wordt de organisatie geprezen voor het ‘uitbannen van oorlog’ en ‘de rol in de economische crisis’ en ‘vrede in de Balkan’.
Van Rompuy benadrukt dat de Nobelprijs een ‘enorme eer is voor onze landen, onze instellingen, maar bovenal voor onze burgers’.
De prijs wordt opgehaald door de voorzitters van de belangrijkste EU-instellingen: EU-president Van Rompuy zelf, de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barosso en de voorzitten van het Europees Parlement, Martin Schulz.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.