Laatste update 17:17
48

‘Alleen bij de VVD horen ze geknetter’

Volgens Edith Schippers, die de onderhandelingen leidt over een nieuw te vormen coalitie van VVD-CDA-D66 en GroenLinks, ‘knettert’ het af en toe in de Stadhouderskamer waar de mogelijke partners elkaar treffen. Premier en VVD-leider Mark Rutte beweerde vandaag hetzelfde.

Maar volgens Binnenhof insider en parlementair journalist Peter Kee zijn het alleen deze twee VVD’ers die geknetter horen. “Niemand anders in Den Haag heeft zoiets gehoord.” Joop-eindredacteur Francisco van Jole constateert dat de VVD er belang bij heeft om te doen alsof het er hard aan toe gaat omdat de achterban niet gelukkig is met een coalitie waar ook GroenLinks deel van uit maakt.

Kee laat ook zijn licht schijnen over het verdere verloop van de onderhandelingen. Volgens sommige van zijn collega’s moeten er nu spijkers met koppen worden geslagen omdat er een reces aan komt. Kee wijdt uit over de vaderrol die politici als Pechtold hebben. Zij gaan in alle rust op vakantie omdat de kinderen de Kerstvakantie ook al hebben moeten missen.

Tot slot geeft Kee nog een inkijkje in hoe PvdA-leider Lodewijk Asscher zijn concurrenten een loer heeft gedraaid door het nieuws over de 200 miljoen extra voor ouderenzorg als eerste te brengen. “Bij de PvdA denken ze wij hebben er voor gezorgd dat het geld er is, nu laten we andere niet goede sier maken met het uitgeven.”

 

Geef een reactie

Laatste reacties (48)