Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

’Wij zijn allemaal moslims, Mexicanen, vrouwen’

  •  
21-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-01-21 om 09.15.31
In New York zijn duizenden mensen bijeen gekomen om te demonstreren tegen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, onder hen ook talloze beroemdheden waaronder de burgemeester van New York, Bill de Blasio, acteurs Robert De Niro, Alec Baldwin, Mark Ruffalo, Julianne Moore, Sally Field en Marisa Tomei. Ook regisseur en documentairemaker Michael Moore sprak er de demonstranten toe met een emotionele speech. Moore begon zijn speech met:
"Dit is het bijzondere moment in de geschiedenis waarop een kwaadwillende narcist en sociopaat het Oval Office betreedt. Een erg gevaarlijk moment."
Hierop riep hij de demonstranten 100 dagen te protesteren tegen Trump. En wanneer de Mexicanen uit New York worden opgehaald om gedeporteerd te worden, fysiek de Holland Tunnel, de Lincoln Tunnel en alle andere uitwegen uit de stad te blokkeren. En wanneer Amerikaanse moslims zich moeten inschrijven in een ‘moslimregister’, is Michael Moore de eerste die zijn naam zal intekenen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.