24

Alles beter dan Romney, dus please kies Santorum

Conservatieve republikeinen scharen zich na lang beraad achter Santorum... Romney niet genoeg tegen homo-huwelijk en abortus...

Meer dan 150 conservatieve leiders en politiek activisten hebben zich achter de kandidatuur van de Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum geschaard.

 Het is de laatste poging om te voorkomen dat de onvermijdelijke favoriet Mitt Romney de nominatie van zijn partij wint.Dit werd vandaag verklaard door de baas van de Family Research Council, Tony Perkins, zo meldt Think Progress. 
Om tot de steun aan Santorum te komen waren drie stemrondes en een vergadering van twee dagen nodig in de staat Texas. Hoewel velen de bijeenkomst als ‘Romney-bashing’ zagen, stuurde zijn campagne toch een afvaardiging.
Mitt Romney is momenteel met afstand de grootste kanshebber om het in november tegen de Democraat Barack Obama op te nemen tijdens de presidentsverkiezingen. Hij won de voorverkiezingen van Iowa en New Hampshire en heeft in de algemene peilingen een ruime voorsprong op tegenstanders als Rick Santorum, Newt Gingrich en Ron Paul. 
Bij het conservatieve deel van de Republikeinse partij is Romney echter een stuk minder populair. Zij vinden hem te gematigd op sociaal-ethische vraagstukken als abortus en het homo-huwelijk. Hoewel Romney de laatste maanden hier steeds conservatievere standpunten over inneemt, zien zij liever één van de andere kandidaten winnen.
Door zich nu met z’n allen achter de nummer twee van de voorverkiezing in Iowa, Rick Santorum, te scharen, hopen ze zijn kandidatuur een flinke zet te geven. Volgende week zijn de voorverkiezingen in de staat South Carolina. Hier wonen veel religieuze en conservatieve stemmers. Bij hen doet Santorum het goed. Volgens veel waarnemers moeten de tegenstanders van Romney daar winnen, willen ze überhaupt nog een kans tegen hem maken. 
Toch denken de meesten dan de nominatie Romney niet meer kan ontgaan. Zelfs als hij South Carolina verliest. Romney heeft namelijk de meeste steun binnen de Republikeinse partij, de beste organisatie en de meeste campagnedollars. 

AD: Laatste poging stoppen Romney: Conservatieve leiders scharen zich achter Santorum

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (24)