12

&… Alles is ♥

Het is Valentijnsdag en dus staat vandaag alles in het teken van liefde

Ander nieuws van vandaag


Elk jaar kun je opzoek gaan naar een nóg leukere manier om je geliefde te laten weten dat je van hem/ haar houdt. Je kunt een ouderwetse kaart schrijven, of een smsje sturen of je laat de wereld meegenieten van  jullie liefde door een tweet de wereld in te typen. Maar pas op: Mannen zijn op het sociale medium minder gecharmeerd van de feestdag. Uit een onderzoek blijkt dat de meesten mannen zich negatief uitlaten over de dag van de liefde.

Terwijl in Nederland het verzet tegen de feestdag groeit (‘het is bedacht om meer te consumeren’), doet in Iran een groot deel van de jongeren er alles aan om Valentijnsdag wel te kunnen vieren. De islamitische geestelijken en de conservatieve politici wijzen de westerse invloed af, vorig jaar verboden ze zelfs de verkoop van artikelen voor de ‘decadente’ feestdag, maar dat boeit de jongeren niet. Waar het voor de jongeren om draait verklaart de 18-jarige Saba: ‘Ik vind het gewoon leuk als ik cadeautjes en chocolade zou krijgen.’

’s Morgensvroeg haar verloofde een dikke zoen geven op Valentijnsdag zit er  voor de Britse Rachel Prince niet in. Ze kampt met een zeldzame waterallergie. Enkele druppels speeksel kan al voor ernstige uitslag zorgen. Ze is zelfs allergisch voor haar eigen tranen en zweet. De aandoening waar ze onder lijdt heet voluit ‘aquagenic urticaria’.

Kun je het je nog herinneren? Je eerste verkering? De Vlaamse website De Morgen interviewt jonge stelletjes van 7 of 8 acht jaar oud over hun verkering. De kinderen beantwoorden openhartig, maar met blosjes op de wangen, vragen over wie het eerste zei ‘ik ben op jou’ en wat ze zo leuk aan elkaar vinden. Zo is Viktor (7) verliefd op Hanne omdat ze blond, stijl, recht haar heeft. “En ze kan ook wel snel lopen. Soms sneller dan de andere meisjes.”

Geef een reactie

Laatste reacties (12)