20

&… Allochtone leerling wordt slimmer

'Verkrachtingsfilmpje' voor de lol door broer online gezet ... Brit moet eindelijk af van miles en inches ... Toeristen laten instabiel Griekenland links liggen ... Japanse walvisvaarders weer de zee op ... Larry King (78) keert terug met talkshow ... Toch weer plannen voor nieuwe Kuip ... Obama eert Donna Summer als 'The queen of disco'

Meer nieuws van vandaag


Allochtone leerling wordt slimmer – Achterstandsleerlingen doen het steeds beter in het basisonderwijs, blijkt uit nieuwe berekeningen van de onderwijsinspectie. Vooral de prestaties van allochtone kinderen in de grote steden gaan met sprongen vooruit. (AD)

Brit moet eindelijk af van miles en inches – Onder het genot van een half pint of lager naar de tweehonderd meter sprint kijken, terwijl het kwik in het stadion een behaaglijke 77 graden Fahrenheit aanwijst en Scotland Yard een oogje in het zeil houdt. Nee, volgens het Britse Hogerhuislid Geoffrey Howe kan zo’n tafereel verwarring veroorzaken bij de buitenlandse bezoekers van de Olympische Spelen. Sterker, de overgeleverde maten uit het imperiale stelsel zouden de indruk wekken dat de gastheren nog in koloniale tijden leven. (Volkskrant)

‘Verkrachtingsfilmpje’ voor de lol door broer online gezet – Het filmpje waarop te zien is dat een 14-jarig meisje uit Tilburg wordt aangerand of verkracht, is ‘voor de lol’ op internet gezet. De politie pakte dinsdag vier jongens uit Tilburg op. Zij zijn te zien op de beelden. De oudere broer van één van de jongens zette het filmpje online. De moeder van de jongens is verdrietig. ‘Mijn jongste zoon filmde het voorval met zijn mobieltje. Thuis pakte zijn oudere broer het toestel af en zette het filmpje op internet. Hij noemde het een lolletje’.  (AD)

Toeristen laten instabiel Griekenland links liggen – Toeristen mijden Griekenland, nu het op de rand van een bankroet staat en mogelijk zelfs de drachme weer invoert. Deze zomer reizen 30 procent minder Duitsers en 15 procent minder Nederlanders naar Griekenland. (Volkskrant)


Japanse walvisvaarders weer de zee op
– Ondanks alle internationale protesten tegen de walvisvaart zijn vrijdag twee Japanse schepen de zee opgegaan om de grootste zoogdieren in de wereld te vangen. De schepen vertrokken uit de haven van Shimonoseki in het zuiden van Japan naar het noordwestelijk deel van de Grote Oceaan. (RTL)

Larry King (78) keert terug met talkshow – De Amerikaanse interviewer Larry King keert deze zomer terug op tv met een talkshow, ‘Larry King Now’. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt. King gaat aan de slag voor de nieuwe digitale zender Ora.TV, een project van de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim, een van de rijkste mensen ter wereld. Het nieuwe programma van King moet de toon zetten op de zender, die voornamelijk talkshows zal vertonen. (Volkskrant)

Toch weer plannen voor nieuwe Kuip – Er zijn toch weer plannen voor een nieuwe Kuip in Rotterdam. Dat blijkt uit informatie in handen van NOS en RTV Rijnmond. Twee bouwbedrijven zijn in de race om een nieuw stadion neer te zetten voor zo’n 65.000 bezoekers. (NOS)

Obama eert Donna Summer als ‘The queen of disco’ – De reacties op het overlijden van zangeres Donna Summer hopen zich op. De Amerikaanse president Barack Obama laat weten dat het nieuws van haar dood hem en zijn echtgenote Michelle droevig stemde.’Donna was echt de Queen of Disco’, aldus Obama in een verklaring. ‘Haar stem was onvergetelijk, en de muziekindustrie is een legende veel te vroeg kwijtgeraakt. (Parool)

Geef een reactie

Laatste reacties (20)