Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Almere: Oud-PVV'er steunt kinderpardon

  •  
23-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
MarissaVisser
Marissa Visser verliet de PVV vanwege de toon in het debat en stemt nu tegen haar oude fractie in
Met steun van oud-PVV’er Marissa Visser heeft de gemeenteraad in Almere donderdag de motie ‘Almere pleit voor kinderpardon’ aangenomen. Dit meldt onder andere GroenLinks-fractievoorzitter Ruud Pet op twitter. De motie was ingediend door GroenLinks en Leefbaar Almere. Visser stapte onlangs uit de Almeerse PVV-fractie, omdat ze het niet eens is met de toon waarmee de PVV het politieke debat voert.
Door redactie Joop
Ruud Pet zegt op Twitter
Ex pvv-er steunt motie #kinderpardon. Sterk en gedurfd! #raad036
GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi, mede-initiatiefnemer en groot pleitbezorger van het kinderpardon reageert verheugd op Twitter :
Nieuw unicum in niet aflatende beweging voor #kinderpardon & #wortelingswet: Almere neemt motie aan mede dankzij stem v afgesplitste PVV’er.
Tot nu toe hebben zeker tachtig gemeenten zich achter het kinderpardon geschaard. Ruim honderdduizend mensen hebben de petitie ondertekend. Die petitie vraagt minister Leers (Asielbeleid) om over zijn hart te strijken en alle minderjarige (uitgeprocedeerde) asielzoekers die in Nederland geworteld zijn ook hier te laten blijven.
De PVV is nationaal en lokaal fel gekant tegen een pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers ook als het om kinderen gaat. Maar Marissa Visser liet bij haar vertrek uit de fractie weten het niet eens te zijn met de bejegening van mensen in het politieke debat:
“Het is bekend dat de PVV een bepaalde bejegening hanteert. Ik wil zo niet met mensen omgaan”
Nu heeft Visser de daad bij het woord gevoegd en recht tegen haar oude fractie in gestemd. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.