8

&… Alpaca’s zijn de liefste mierzoetigste diertjes ooit

Bijslapen kan leiden tot overgewicht ... Olympische Spelen-reclame doet Falklandruzie oplaaien ... Schattenjager zegt lijk Osama te hebben gevonden ... Chicago verwijdert 'seksistisch' beeld Marilyn Monroe ... &Meer

Ander nieuws van vandaag.


Alpaca’s zijn zo ongeveer de allerschattigste wezentjes op aarde. Dat ze er nóg liever uit kunnen zien is bijna onmogelijk, maar de fotoreportage op The Guardian bewijst het tegendeel. Deze Oostenrijkse Alpaca’s zijn bij aanvang van de lente vast geschoren zodat ze het warme weer beter aankunnen. Kijk, lach en geniet. (The Guardian)

[Video] In Argentinië heeft een televisiespot over de Olympische Spelen voor opschudding gezocht. In de video is te zien hoe de Argentijnse hockeyspeler Fernando Zylberberg in de buurt van Stanley, de hoofdstad van de Falklandeilanden, aan het trainen is. De spot sluit af met ‘om sterk te staan op Britse bodem, trainen we op Argentijnse bodem’. In 1982 vond de Falklandoorlog plaats tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië vanwege de Falklandeilanden. (De Standaard)

Wie bijslaapt in het weekend verhoogt de kans op overgewicht en diabetes. Dat blijkt uit een onderzoek over wat chronisch slaaptekort voor effect op de gezondheid heeft. Onderzoeker Paulien Barf deed het onderzoek op ratten en wat bleek? Ratten met een slaaptekort werden doorgaans lichter. Ratten die slaaptekort combineerden met periodes van herstelslaap namen juist toe in gewicht. (RTL)

Zo’n negen maanden geleden werd in Chicago een standbeeld van Marilyn Monroe geplaatst in haar meest bekende pose: met de rok omhoog gewaaid. Het acht meter hoge beeld is nu echter verwijderd omdat het veel kritiek uitlokte. Men kon allerlei grappen tussen haar benen uithalen waardoor het beeld als ‘vrouwonvriendelijk’ en ‘seksistisch’ werd omschreven. (De Redactie)

Een Californische schattenzoeker zegt het lijk van Osama Bin Laden te hebben gevonden. Bill Warren verklaart aan de Spaanse krant El Mundo: “Ik ben de enige met deze informatie. Hij ligt 320 kilometer ten westen van de Indiase stad Surat.” Hij zegt het lijk te hebben kunnen traceren dankzij satellietfoto’s waarop te zien zou zijn hoe soldaten het stoffelijk overschot in het water dumpen. (AD)

Vlamingen overschatten het aantal migranten in hun gemeente. De schattingen van de inwoneres naar de hoeveelheid allochtonen komt altijd uit tussen de 20 en de 43 procent, terwijl het daadwerkelijke cijfer een stuk lager ligt: tussen de 0 en 17 procent. (De Morgen)

Naar verwachting zal Facebook over zo’n twee weken naar de beurs gaan. Verwacht wordt dat het bedrijf zo’n 96 miljard dollar waard zal zijn. De aandelen zullen verkocht worden voor een bedrag tussen 28 en 35 dollar per stuk. Als Facebook voor 10 miljard dollar aandelen uitgeeft, wordt het de grootste beursgang van een technologiebedrijf ooit. (Independent)

De 44-jarige Amerikaanse Patrica Krentcil die lijdt aan ‘tanorexia’ riskeert een tienjarige celstraf voor het meezeulen van haar dochter onder de zonnebank. De vijfjarige Anne zou in het zonnebankcentrum brandwonden zijn opgelopen. Krentcil ontkent de aanklacht die aan het licht kwam toen het meisje in haar kindertuin aan de opvang vertelde dat ze pijn had van de brandwonden die ze had overgehouden aan het ‘bruinen met mamma’. (De Morgen)

Geef een reactie

Laatste reacties (8)