2

&… Als de mensen van straat zijn…

Vlees in de ban op Planet Pressure conferentie ... Steeds meer zittenblijvers in Nederland ... &Algerije en Toulouse willen Moham Merah niet begraven

Meer nieuws vandaag…

Silent world from Lucie & Simon on Vimeo.

Romantisch, spookachtig of beangstigend? Wereldsteden zien we altijd in volle glorie inclusief het meubilair: de mensen. Hoe zal het straatbeeld eruit zien als het leven oftewel de mensen, zijn vertrokken? Fotografen Lucie & Simon reisden naar verschillende metropolen en legde de apocalyptische wereld vast in hun beelden.

Op de vierdaagse conferentie Planet under Pressure zal geen stukje vlees te vinden zijn, mits je een speciaal dieet hebt. De wetenschappers, beleidsmakers en zakenlieden die over het milieu komen praten zullen vegetarisch lunchen schrijft Paul Luttikhuis op het Klimaatblog. (NRC)

Steeds meer middelbare scholieren blijven zitten. Maar liefst 20 procent van de 15-jarigen heeft wel eens een klas over moeten doen. Sinds 2008 stijgt het aantal zittenblijvers. De kwaliteit van de scholen bepaalt of er veel zittenblijvers zijn. De onderwijsinspectie weet niet waardoor dat komt. Eerder werd al bekend dat in Nederland veel scholieren blijven zitten in vergelijking tot andere OESO-landen. Nu blijkt dat dat aantal alsmaar stijgt. (Radio1)

Zowel Algerije als de gemeente Toulouse willen de schutter Mohamed Merah niet begraven. Het Noord-Afrikaanse land gaf vanochtend aan dat Merah niet welkom is wat zou betekenen dat hij in Frankrijk begraven zal worden. Later op de dag weigerde ook de gemeente Toulouse om Merah te begraven. (France24)

Een Chinese tweeling ondergaat op dezelfde dag geslachtsverandering. De 25-jarige meisjes zullen na de operaties broers van elkaar zijn. De meisjes hebben al drie operaties ondergaan en sparen nu voor de laatste definitieve operatie. (AD)

Parfumeur Jean-Paul Guerlain moet van de Franse rechtbank een boete betalen van 6000 euro vanwege racistische opmerkingen. Eerder zei hij op tv dat hij aan een geur had gewerkt als een neger. Daaraan voegde hij toe: “Maar is weet niet of negers ooit zo hard hebben gewerkt.”

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)