Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ALS-directeur maakte 92.000 euro over naar privérekening

  •  
08-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
ALS.jpg
Oud-directeur Eric Nolet werd na terugstorten van het hele bedrag ontslagen
Eric Nolet, oud-directeur van Stichting ALS heeft geprobeerd 92.000 euro te stelen van de stichting. Hij maakte het geld afgelopen januari over naar zijn privérekening. Waarom Nolet het geld probeerde te verduisteren is niet duidelijk. De spierziekte stichting onderzoekt nog of er juridische stappen tegen hem worden ondernomen.
Tegen Elsevier zeggen twee leden van de Raad van Toezicht dat een accountant de transactie van Nolet snel had ontdekt. Daarop heeft hij het gehele bedrag teruggestort en is daarna ontslagen. Inmiddels is er een nieuwe directeur aangenomen, Gorrit-Jan Blonk.
ALS kwam in de zomermaanden volop in het nieuws door de sociale media actie de Ice Bucket Challenge. Mensen gooiden een bak met ijswater over zich heen en maakten geld over naar de stichting. De actie liep als een lopend vuurtje omdat mensen die meededen andere mensen nomineerden en zo waren nieuwe actievoerders snel geboren. Ook Nederlandse politici deden mee aan de actie.
Marguerite Soeteman-Reijnen, voorzitter van de Raad van Toezicht, is woedend over de zaak laat ze aan Elsevier weten. “We hebben hiervan opgestoken dat we de touwtjes nog strakker in handen moeten houden”, zegt ze in Elsevier. “Dit was een hard leermoment.” Elsevier: Ex-directeur ALS Nederland deed greep in stichtingskas

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.