Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Als er fascistoïde mensen in de Kamer zitten, moet je je daartegen uitspreken’

  •  
28-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
404 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-28 om 23.37.41
Joop-opiniemaker Anne Fleur Dekker schoof dinsdag aan tafel in het tv-programma Pauw, naar aanleiding van de hetze die tegen haar is ontstaan nadat ze een opinieartikel op Joop publiceerde over FvD-voorman Thierry Baudet. In de slipstream van die hetze kwam ook een oude tweet van Dekker naar boven, waarin ze een tweet van een extreem-rechtse PVV-aanhanger, die oproept tot het stenigen van een moskee, spiegelt.
Dekker maakt in de uitzending duidelijk waarom ze de tweet verstuurde en wat ze ermee bedoelde. Ed Nijpels probeert de tweets van Dekker nog weg te zetten als ‘grap’, maar Dekker maakt duidelijk dat het een serieuze zaak is: in de samenleving zoals hij nu is wordt de ene groep onevenredig hard aangepakt en gaat de andere groep – in dit geval die van de gewelddadige PVV-stemmer – vrijuit. “Als er fascistoïde mensen in de Kamer zitten, moet je je daar tegen uitspreken. Dan maar niet gezellig”, aldus Dekker.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.