20

‘Als verkrachting onvermijdelijk is, leun achterover en geniet’

Conservatieve raadslid maakt bizarre vergelijking tussen gedwongen bouw van woningen en verkrachting

Barbara Driver, Tory-gemeenteraadslid in Cheltenham, een stad ten oorsten van Gloucester, is onder vuur komen te staan na een bizarre vergelijking. Tijdens een raadsvergadering over te bouwen woningen in Tewkesbury, Cheltenham en Gloucester, zei Driver: “Wanneer verkrachting onvermijdelijk is, leun dan achterover en geniet ervan.” Ze doelde hiermee op het onvermijdelijke.

Inmiddels heeft het conservatieve raadslid in een open brief aan de gemeenteraad haar excuses aangeboden, nadat ze te maken kreeg met forse kritieken. Ze zegt zich nu te realiseren dat haar uitlatingen ‘volledig ongepast en onnadenkend waren en niet gezegd hadden mogen zijn”.

Maar of haar excuses genoeg zullen zijn, moet nog blijken, nu de roep om haar aftreden steeds luider klinkt. Zo zegt Karen Clarke, van de Gloucestershire Rape and Sexual Abuse Center (GRASAC):

Verkrachting heeft een verwoestende impact en het is onmogelijk dat iemand achterover kan leunen en ervan kan genieten. Als mensen in machtsposities het bagatelliseren en luchthartige opmerkingen als deze maken, bestendigen ze de mythe rond verkrachting. Iemand in een positie van autoriteit zou beter moeten weten. Excuses zijn niet genoeg.”

The Independent: Tory councillor Barbara Driver apologises for ‘when rape is inevitable, lie back and enjoy it’ comment

Geef een reactie

Laatste reacties (20)