Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amazon: E-book wint van gebonden boek

  •  
20-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
kindle_300.jpg
Nu bijna dubbel zoveel digitale boeken verkocht als papieren versies … Loopt Nederland hopeloos achter?
Het digitale boek verovert de wereld, of althans de Verenigde Staten, sneller dan gedacht. Het Amerikaanse webwarenhuis Amazon stelt dat tegenover iedere 100 verkochte papieren boeken inmiddels 180 verkochte digitale versies staan.
De spectaculaire cijfers behoeven enige nuance: het gaat niet om alle boeken. De webwinkel vergelijkt alleen gebonden exemplaren, de zogenaamde hard covers. Dat is op zich niet vreemd want goed verkopende boeken worden eerst in een – duurdere – gebonden versie uitgebracht. De fervente lezer geeft daarbij echter steeds vaker de voorkeur aan de digitale versie. In prijs maakt dat overigens weinig uit. Zo is de op een populaire Twitter-account gebaseerde best-seller Sh*t My Dad Says als e-book ($12,41) duurder dan de hardcover ($8,79).
RTEmagicC_4129932796_c9d0b4f89d_o_01.jpg
Amazon heeft een eigen e-reader, de Kindle, waarop de boeken gelezen kunnen worden. Het apparaat is razend populair, de opkomst van concurrent iPad heeft daar nauwelijks iets aan af gedaan.
De aanschaf van digitale boeken kent een aantal voordelen. Zo is van de meeste titels het eerste hoofdstuk, of een deel daarvan, gratis te lezen en hoeft bij aankoop niet op de bezorging gewacht te worden.
Reageer: Wat is je mening over digitale boeken? Wil je overstappen op digitaal lezen? Lopen we in Nederland hopeloos achter? 
cc-foto: Ruth Weeks

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.