1

Amazon: meer e-books dan papier

Bezitter van een e-reader koopt gemiddeld viermaal meer boeken dan daarvoor

Amazon verkoopt naar eigen zeggen in het Verenigd Koninkrijk inmiddels meer e-books voor zijn Kindle e-reader dan papieren boeken. Volgens de webwinkel zouden voor elke honderd gedrukte boeken 114 e-books worden verkocht.

Hoewel Amazon geen precieze verkoopcijfers vrijgeeft, gaat het bij het totale aantal verkochte papieren boeken om zowel paperbacks als de duurdere gebonden exemplaren. Ook zijn boeken meegenomen die niet als e-book voor de Kindle beschikbaar zijn. Volgens Amazon UK heeft de e-bookverkoop van Kindle-gebruikers de totale verkoop van gedrukte boeken inmiddels overvleugeld; tegenover honderd papieren boeken worden 114 e-books verkocht.

Ook stelt het bedrijf dat elke bezitter van een Kindle e-reader gemiddeld viermaal meer boeken koopt dan daarvoor. Amazon spreekt van een ‘renaissance’ van het lezen door de introductie van de eerste Kindle in het Verenigd Koninkrijk twee jaar geleden.
Tegenover The Guardian stelt een Amazon-directeur die verantwoordelijk is voor de verkoop van de Kindle in Europa dat de adoptie van e-books in het Verenigd Koninkrijk nog veel sneller verloopt dan in de Verenigde Staten. In de VS zou het na de introductie een kleine vier jaar hebben geduurd voordat het aantal verkochte e-books de verkoopaantallen van papieren boeken evenaarde, terwijl daarvoor in het Verenigd Koninkrijk twee jaar nodig was.
Ook in Nederland opent de webwinkel vermoedelijk in september zijn deuren in Nederland.

Tweakers: Amazon UK verkoopt meer Kindle-e-books dan papieren boeken

cc-foto: nooccar

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reactie