Laatste update 15:37
24

Amazon verkoopt Holocaust-kledinglijn

Na klachten van een Israëlisch tv-station heeft Amazon UK de verkoop van T-shirts, tank tops, sweaters en hoodies met daarop een afbeelding van de laatste jood in Vinnitsa gestaakt. Op het moment van schrijven is de Holocaust-kleding nog wel altijd verkrijgbaar bij de Duitse en Franse filialen van Amazon. Volgens de verkoper zorgt de kleding ervoor dat ‘je opvalt in de massa’.

Op de foto die op de kledingstukken is een joodse man te zien, vlak voordat hij wordt gefusilleerd door een SS’er. Op de originele foto, die begin jaren zestig bekendheid kreeg, zou op de achterkant de tekst ‘de laatste jood van Vinnitsa’ hebben gestaan.

Vorige maand kwam Amazon ook al onder vuur te liggen, omdat de webwinkel Mein Kampf verkocht als een gids voor “wat we moeten doen als we willen overleven als een volk en een ras”. Ook hing er een dubieus prijskaartje aan het boek: $ 14,88. Daarmee verwees de verkoper naar de onder nazi’s populaire veertien woorden (“We moeten het bestaan van ons volk en een toekomst voor witte kinderen veiligstellen.”) en naar het door nazi’s veelgebruikte ‘88’, code voor ‘Heil Hitler’.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)