Laatste update 10:57
10

Webshopgigant Amazon vraagt Spaanse politie staking te breken

Tijdens een massale staking door personeel van webshopgigant Amazon heeft het bedrijf de politie in Spanje gevraagd de medewerkers te dwingen weer aan de slag te gaan. Duizenden personeelsleden door heel Europa legden het werk neer op Black Friday uit protest tegen de arbeidsomstandigheden in de magazijnen van het bedrijf. De Spaanse politie reageerde verbaasd op het verzoek en weigerde uiteraard.

Black Friday is de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving en is traditioneel de start van het kerstseizoen. Winkels stunten met prijzen om de verkopen flink op te stuwen. Ook voor Amazon is dit dan ook een belangrijke dag. Managers die zelden of nooit in de magazijnen te zien zijn, stonden gisteren bestellingen in te pakken door het gebrek aan personeel.

De stakingen vonden plaats in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Amazon ligt al langer onder vuur. Door de slechte arbeidsomstandigheden bij het bedrijf moest bij een Brits magazijn liefst 115 keer een ambulance komen in de laatste drie jaar. Sinds kort is Amazon ook in Nederland actief, met een popup-store in de Amsterdamse Pijp. Een magazijn is hier nog niet.

Cc-foto: Andrew Watson

Geef een reactie

Laatste reacties (10)