203

Ambtenaar mond gesnoerd na PVV-tweet

Zeggen dat de PVV-lijsttrekker 'rijp is voor de psycholoog' mag niet

De hoofdwoordvoerder van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond, Remco Spaninxs, mag voortaan niet op persoonlijke titel twitteren. Een tweet waarin Spaninx stelde dat Machiel de Graaf, Eerste Kamer-lijsttrekker voor de PVV, naar zijn mening rijp was voor een bezoek aan de psycholoog, stuitte op veel verzet.

PVV-kamerlid Hero Brinkman, tevens ex-politieman en fervent liefhebber van kopstootjes, stelde in een reactie dat hij Spaninx meteen zou ontslaan. Het korps heeft besloten niet aan deze wens te voldoen, maar Spaninx wel te verbieden op persoonlijke titel te twitteren.

Korpschef Frank Paauw zegt in een reactie tegen RTV Rijnmond ook in de toekomst andere politieagenten een spreekverbod op te leggen: ‘Het zal ook in de toekomst niet meer gebeuren. Met de opkomst van social media zullen we nog wel vaker tegen deze dingen aanlopen. Ook uit dit voorval zullen we lering trekken.’

Het is niet de eerste keer dat de PVV een ambtenaar probeert de mond te snoeren, en er in slaagt. Politiechef Gerda Dijksman is eerder op het matje geroepen vanwege de tweet: “De politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg voor fascistische PVV”. Een PVV-stemmer deed onlangs zelfs aangifte tegen Dijksman.

RTV: Rotterdamse politiechef mag alleen nog zakelijk twitteren

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (203)