45

Ambtenaren kregen eerder en hogere coronabonus dan zorgpersoneel

Ambtenaren op het ministerie van Volksgezondheid (VWS) hebben afgelopen zomer een bonus gekregen voor hun inzet rond de coronacrisis. Dat meldt RTL Nieuws. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken kan de hoogte van de bonussen oplopen tot een maandsalaris, vele malen hoger dan de bonus die na veel politiek gesteggel is toegekend aan medewerkers in de zorg.

Hoewel het ministerie van VWS er niets over kwijt wil, bevestigt vakbond FNV dat aan het begin van de crisis al afspraken zijn gemaakt tussen de bonden en ministerie over de coronabonus. Om hoeveel ambtenaren het gaat en om welke precieze bedragen, is niet bekend.

Onder meer SP-Kamerlid Maarten Hijink en CNV-voorlichter André van Vucht spreken van een ‘pijnlijke’ situatie. Vooral omdat de ambtenaren deze zomer de bonus al ontvingen, terwijl zorgmedewerkers nog altijd wachten op de beloofde eenmalige bonus van 1000 euro. Hijink voegt eraan toe dat het ‘schrijnend’ is, wanneer ambtenaren een hogere bonus ontvingen dan de mensen in de zorg.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)