31

‘Amerika moet strijd tegen veranderend klimaat leiden’

President Obama presenteert klimaatplan

President Barack Obama wil dat de VS een leidende rol gaan spelen bij de aanpak van klimaatverandering. In een toespraak in Washington waarschuwt hij de Amerikanen dat er nu actie moet worden ondernomen om een einde te maken aan de opwarming van de aarde. Dat meldt onder andere de Volkskrant woensdag.


Obama:

Amerika moet de strijd tegen het veranderende klimaat leiden. Als president, vader en Amerikaan sta ik hier, en ik zeg dat we moeten handelen.”

De president wil toekomstige generaties niet veroordelen tot “een planeet die zichzelf niet meer kan repareren” en belooft “de wereld te leiden in een gecoördineerde aanval tegen klimaatverandering”, zo schrijft de Volkskrant.
Obama wil de uitstoot van energiecentrales beperken, het aantal projecten voor duurzame energie uitbreiden en een betere bescherming tegen overstromingen bieden. Ook roept hij op tot een internationale overeenkomst over het klimaat.

In de VS moet de uitstoot van CO2 in 2030 met 3 miljard ton zijn verminderd. Daarnaast moeten er nieuwe regels voor het brandstofverbruik van vrachtwagens komen, energiezuinige openbare gebouwen en huishoudelijke apparaten en projecten voor wind- en zonne-energie.

Niet iedereen gelooft dat het klimaat verandert door menselijk handelen. Maar “er is geen tijd voor een bijeenkomst van mensen die geloven dat de aarde plat is”, reageert Obama.

Volkskrant: Obama: ‘VS moet strijd tegen klimaatverandering leiden’

Volkskrant: Dit zijn de belangrijkste punten uit Obama’s klimaatplan

Geef een reactie

Laatste reacties (31)