Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaan (70) vrij na 37 jaar onterecht in gevangenis

  •  
23-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sledge300.jpg
Rechter had 11 jaar geleden al DNA-onderzoek willen laten doen maar bewijsmateriaal was zoek ... Getuige trekt verklaring in die hij onder druk had afgegeven
Joseph Sledge heeft altijd ontkent dat hij de dubbele moord pleegde in 1976. Hij werd veroordeeld voor het doodsteken van een bejaarde vrouw en haar dochter. Dankzij DNA-onderzoek op een haar die destijds op de plaats delict gevonden werd is Sledge nu uitgesloten als dader.
Een onderzoekscommissie, gespecialiseerd in het onderzoeken van twijfelachtige zaken, heeft haren en ander bewijsmateriaal nu opnieuw onderzocht. De haren blijken van een andere zwarte man.
Een ex-medegevangene trok zijn verklaring teen Sledge in. Hij zegt dat hij in de jaren zeventig tegen hem getuigde omdat hem in ruil hiervoor strafvermindering was beloofd.
Toen de moord werd gepleegd zat Sledge vast voor diefstal. Hij ontsnapte een dag voor de moord uit de gevangenis en werd korte tijd later opgepakt. Sledge heeft het plegen van de moord altijd ontkend.
De openbaar aanklager heeft inmiddels excuses aangeboden:
“Voor een aanklager is er niets ergers dan een onschuldige veroordelen. Het systeem heeft een fout gemaakt.
Foto: Twitter

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.