6

&… Amerikaan geeft geld op voor leven in een grot

Spam bestaat vandaag 34 jaar ... Europa keert zich af van Oekraïne ... Tunesische tv-baas krijgt boete vanwege uitzenden Persepolis ... Vliegen met Spirit? Betaal 100 dollar per stuk handbagage ... &Meer

Ander nieuws van vandaag

The American Who Quit Money To Live In A Cave from David Eckenrode on Vimeo.

De Amerikaan Dan Suelo gaf in 2000 al zijn geld op om in een grot te gaan leven. Hij eet wat hij in prullenbakken vindt, of dieren die zijn overleden doordat ze zijn aangereden. Hoewel hij ‘terug’ de natuur in is gegaan, is hij niet geïsoleerd. Zo blogt hij nog steeds volop over zijn leven.

Een nieuw record: De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Spirit gaat passagiers voortaan 100 dollar (76 euro) per stuk handbagage rekenen. Het betreft alleen baggage dat in het compartiment boven de stoelen moet worden geplaatst. Tassen die onder de stoel passen mogen wel gratis mee. (De Morgen)
Van alle sociale media is Facebook het populairst. Ongeveer 7,3 miljoen Nederlanders maken er gebruik van. Vorig jaar was dat nog 4,9 miljoen. (De Telegraaf)

Latijns-Amerikaanse kiezers geven massaal de voorkeur aan de Amerikaanse president Barack Obama bij de nieuwe presidentsverkiezingen. Mogelijk kan dit een beslissende factor zijn voor de verkiezingen op 6 november. Uit de laatste peiling van onderzoeksbureau Pew Research blijkt dat slechts 27 procent voor de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney kiest. 67 procent zegt voor Obama te zullen stemmen. (De Volkskrant)

In Tunesië is de baas van een tv-station veroordeeld tot het betalen van een boete van bijna 1200 euro wegens het uitzenden van de ‘controversiële’ animatiefilm Persepolis. In de Frans/Amerikaanse film zit een scène waarin Allah wordt afgebeeld. Dat is volgens de islam verboden. (De Volkskrant)

In Amsterdam is een speciale Anne Frank app gelanceerd. Op dertig verschillende plekken in de stad kan de gebruiker de geschiedenis van Anne Frank en haar tijdgenoten op de plek verkennen. (Annefrank.org)

Europa maakt zich zorgen over de behandeling van onder meer oppositieleidster Joelia Timosjenko van Oekraïne. Steeds meer Europese presidenten schrappen daarom hun reis naar Oekraïne. Na Duitsland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië hebben ook Letland en Estland aangekondigd niet naar een top van Midden- en Oost-Europese leiders te zullen gaan. Alleen Litouwen twijfelt nog. (Trouw)

Exact 34 jaar geleden, in 1978, werd het eerste spambericht. Het bericht, over een open huis ter ere van een nieuw computermodel, wist destijds tussen de 400 en de 2600 mensen te bereiken en werd verspreid via de voorloper van internet: ARPANET. (NRC)

Het wereldberoemde schilderij ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch heeft in het Britse veilinghuis Sotheby’s een record gebroken: het bracht maar liefst 119,9 miljoen pond op. (Independent)

Geef een reactie

Laatste reacties (6)