Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaan rijdt in op groep 'omdat hij dacht dat het moslims waren'

  •  
27-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
_Crime_Scene_Do_Not_Cross__tape_(3612094774)
Een veteraan uit het Amerikaanse leger, die terecht staat omdat hij moedwillig met zijn auto op een groep mensen inreed, deed dat omdat hij dacht dat de slachtoffers moslims waren. Dit zeggen politiefunctionarissen tegen de San Francisco Chronicle. Isaiah Joel Peoples, de dader, zit sinds deze week vast zonder kans om vrij te komen door borg.
Peoples zou op weg zijn naar een bijbelstudiegroep en had net wat boodschappen gedaan. Nadat hij de groep wandelaars en fietsers had aangereden zou hij, nadat hij uit zijn auto was gekropen, herhaaldelijk hebben gemompeld “Dank u, Jezus.” Zeven mensen werden geraakt, waarvan drie ernstig. Zijn advocaat houdt het erop dat Peoples mentaal is geraakt tijdens zijn tijd in Irak, waar hij sergeant was in 2005 en 2006. Jim Choi, politiecommissaris van Sunnyvale, waar de aanslag plaatsvond, heeft inmiddels laten weten dat Peoples geen enkel teken van spijt heeft afgegeven.
Cc-foto: Tex Texin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.