Laatste update 18:04
6

Amerikaanse ambassadeur in Panama wil Trump niet langer dienen

De Amerikaanse ambassadeur in Panama, John Feeley, heeft zijn ontslag ingediend omdat hij niet langer de regering van Trump wil dienen. Feeley, die een lange staat van dienst heeft als diplomaat en daarvoor helikopterpiloot was bij de marine, schreef in zijn ontslagbrief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken:

Als junior diplomaat heb ik een eed ondertekend om de president en zijn regering trouw te dienen op een apolitieke manier, zelfs wanneer ik het niet eens zou zijn met bepaalde beleidsrichtingen. Mijn instructeurs maakten duidelijk dat als ik geloofde daar niet toe in staat te zijn, dat de eer zou gebieden om mijn ontslag in te dienen. Die tijd is gekomen.

De beslissing komt nadat de Amerikaanse president landen met een overwegend zwarte bevolking, en Haïti in het bijzonder, omschreef als ‘shitholes’ waarvan hij niet zou weten waarom Amerika er burgers van zou moeten binnenlaten. In de Verenigde Staten is met afschuw gereageerd op de grove uitspraken van Trump. CNN-presentatoren Anderson Cooper en Don Lemon riepen de Amerikaanse bevolking op om de hatelijke retoriek van Trump af te wijzen. De Verenigde Naties veroordeelde de uitspraken als racistisch en Botswana vroeg zich af wat dit voor gevolgen had voor burgers van zowel Botswana als de Verenigde Staten.

Cc-foto: Ambassadeur Feeley met enkele jonge inwonders van Panama, US Embassy Panama

Geef een reactie

Laatste reacties (6)