Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse bioscoopketen reserveert deel zalen voor smartphone-junkies

  •  
20-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bios_300.jpg
Dwangneurose Madonna zorgt voor aanpak schermoverlast
De Amerikaanse bioscoopketen AMC, met 400 vestigingen in de VS, gaat stoelen achterin de zalen reserveren voor smartphone-junkies. De keten hoopt zo de overlast die deze groep voor andere filmliefhebbers veroorzaakt te beperken.
De exploitant onderzoekt de mogelijkheden om de achterste rijen in de zalen, normaal gesproken het reservaat voor verliefde stelletjes, om te vormen tot smartphonegebruikszones. Door het afscheiden van dat deel met geluiddichte glazen schermen zouden de andere bioscoopbezoekers niet langer in hun geconcentreerde beleving gestoord worden door het licht en geluid van de smartphones.
Directe aanleiding voor de maatregel is het gedrag van popster Madonna die vorige week de première bijwoonde van de spraakmakende film  12 Years a Slave maar gedurende de voorstelling zat te communiceren met haar smartphone ‘voor zaken’. Ze reageerde woest op verzoeken van andere bezoekers om het hinderlijke gebruik te staken. Een bioscoopketen heeft haar daarop uit alle vestigingen verbannen.
9177428174_37f49a81cd_m
Ook twee andere ketens, Regal Entertainment en Imax, zouden mogelijkheden onderzoeken om bioscoopgangers te vrijwaren van smartphone-overlast.
cc-foto: jim crossley

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.