8

Amerikaanse bioscoopketen reserveert deel zalen voor smartphone-junkies

Dwangneurose Madonna zorgt voor aanpak schermoverlast

De Amerikaanse bioscoopketen AMC, met 400 vestigingen in de VS, gaat stoelen achterin de zalen reserveren voor smartphone-junkies. De keten hoopt zo de overlast die deze groep voor andere filmliefhebbers veroorzaakt te beperken.


De exploitant onderzoekt de mogelijkheden om de achterste rijen in de zalen, normaal gesproken het reservaat voor verliefde stelletjes, om te vormen tot smartphonegebruikszones. Door het afscheiden van dat deel met geluiddichte glazen schermen zouden de andere bioscoopbezoekers niet langer in hun geconcentreerde beleving gestoord worden door het licht en geluid van de smartphones.

Waiting for the filmDirecte aanleiding voor de maatregel is het gedrag van popster Madonna die vorige week de première bijwoonde van de spraakmakende film 12 Years a Slave maar gedurende de voorstelling zat te communiceren met haar smartphone ‘voor zaken’. Ze reageerde woest op verzoeken van andere bezoekers om het hinderlijke gebruik te staken. Een bioscoopketen heeft haar daarop uit alle vestigingen verbannen.

Ook twee andere ketens, Regal Entertainment en Imax, zouden mogelijkheden onderzoeken om bioscoopgangers te vrijwaren van smartphone-overlast.

cc-foto: jim crossley

Geef een reactie

Laatste reacties (8)