Laatste update 17:32
95

Racistische directeur ontslagen na opmerking ‘Michelle Obama is ‘aap op hoge hakken’

Update:

Pamela Taylor is ontslagen als directeur van de Clay County Development Corporation, nadat zij Michelle Obama in een Facebookpost een ‘aap op hoge hakken’ heeft genoemd. Dat melden diverse Amerikaanse media. Of zij nog in dienst is van de organisatie zelf, is niet helemaal duidelijk. Dat ze haar positie als directeur heeft moeten verlaten, wel.

Eerder:

De directeur van een Amerikaanse non-profitorganisatie en een burgemeester uit de staat West-Virginia liggen onder vuur nadat ze zich racistisch uitlieten over Michelle Obama. Op Facebook noemden zij de first lady ‘een aap op hoge hakken’.

De uitspraak zelf kwam van Pamela Taylor, directeur van de Clay County Development Corporation. Zij schreef op het sociale netwerk: ‘Wat zal het verfrissend zijn om een chique, mooi, waardige First Lady in het Witte Huis te hebben. Ik ben het zat een aap op hoge hakken te zien.’

3A5FD13A00000578-3935342-image-a-9_1479150240575

De burgemeester van Clay County Beverly Whaling kon de opmerking ontzettend waarderen, zo getuige haar reactie: ‘Je hebt m’n dag helemaal goed gemaakt Pam.’

3A60087A00000578-3935342-image-a-13_1479152257158

Nadat een storm van verontwaardiging opstak, wist Taylor niet hoe snel ze haar racistische opmerking moest verwijderen. Daarna haalden zowel Taylor als Whaling maar gelijk hun hele pagina offline.

Burgemeester Whaling liet na afloop aan nieuwszender ABC weten spijt te hebben van haar opmerking. Ook ontkent ze dat haar reactie – het prachtig vinden dat een zwarte vrouw een aap genoemd wordt – racistisch bedoeld was. Volgens Whaling zal iedereen die haar kent bevestigen dat ze geen racist is. Ook zei ze de ontstane ophef te betreuren.

Inmiddels is er een petitie gestart om beide vrouwen uit hun functie te laten zetten. De teller daarvan stond dinsdagochtend al op ruim 82.000 ondertekenaars. Pamela Taylor zou inmiddels binnen haar organisatie al op het matje geroepen zijn. Taylor draait de zaak inmiddels om en zegt dat er een haatcampagne tegen haar gestart is. Daarom overweegt ze nu gerechtelijke stappen tegen een ieder die haar een racist noemt.

Bron: Washington Post / cc-beeld: US Dept. of Agriculture

Geef een reactie

Laatste reacties (95)