Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse getrouwde homo's overwinnen laatste hobbel

  •  
31-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gaymarriage_300_01.jpg
Getrouwde homoseksuele stellen krijgen eindelijk ook dezelfde rechten als heteroseksuele stellen
Homo’s in Amerika kunnen in steeds meer staten trouwen, maar ze hebben nog altijd niet dezelfde rechten als heteroseksuele koppels die trouwen. Een hof van beroep in Boston bepaalde vandaag dat een Amerikaanse federale wet strijdig is met de wet die het homohuwelijk legaliseert. Dat betekent dat de laatste hobbel is genomen.
Gevolg van de wet die in 1996 werd aangenomen is dat homoseksuele stellen niet dezelfde rechten hebben. Bijvoorbeeld als het gaat om een ziekenhuisbezoek en bepaalde financiële voordelen die getrouwde hetero’s hebben. 
De Defense of Marriage Act definieert het huwelijk als een verbintenis tussen een man en een vrouw en de regering verbiedt andersoortige huwelijken te erkennen. De wet werd aangenomen omdat het er in de jaren zestig op leek dat Hawaï homohuwelijken zou legaliseren. Veel staten voerden daarop een verbod in voor het homohuwelijk. 
cc-foto: cpj79
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.