3

Amerikaanse getrouwde homo’s overwinnen laatste hobbel

Getrouwde homoseksuele stellen krijgen eindelijk ook dezelfde rechten als heteroseksuele stellen

Homo’s in Amerika kunnen in steeds meer staten trouwen, maar ze hebben nog altijd niet dezelfde rechten als heteroseksuele koppels die trouwen. Een hof van beroep in Boston bepaalde vandaag dat een Amerikaanse federale wet strijdig is met de wet die het homohuwelijk legaliseert. Dat betekent dat de laatste hobbel is genomen.

Gevolg van de wet die in 1996 werd aangenomen is dat homoseksuele stellen niet dezelfde rechten hebben. Bijvoorbeeld als het gaat om een ziekenhuisbezoek en bepaalde financiële voordelen die getrouwde hetero’s hebben. 

De Defense of Marriage Act definieert het huwelijk als een verbintenis tussen een man en een vrouw en de regering verbiedt andersoortige huwelijken te erkennen. De wet werd aangenomen omdat het er in de jaren zestig op leek dat Hawaï homohuwelijken zou legaliseren. Veel staten voerden daarop een verbod in voor het homohuwelijk. 

NU.nl: ‘Amerikaanse huwelijkswet ongrondwettig’

cc-foto: cpj79

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)