Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse joden en moslims slaan handen ineen tegen Trump

  •  
14-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
SONY DSC

© cc-foot: Nav

Twee belangrijke Amerikaanse burgerorganisaties, het American Jewish Committee and de Islamic Society of North America zijn, als reactie op de verkiezing van Donald Trump tot president, een samenwerkingsverband gestart. De Muslim-Jewish Advisory Council gaat de bijdragen van moslims en joden aan de Amerikaanse samenleving voor het voetlicht halen en een gezamenlijke strategie ontwikkelen om antisemitisme en islamofobie te bestrijden. De groep wil de rechten van religieuze minderheden, zoals die zijn vastgelegd in de Amerikaanse grondwet, beschermen en ook op komen voor andere bedreigde minderheden.
De deelnemers van het samenwerkingsverband van religieuze, politieke en zakelijke leiders, vrezen dat de haat die met de verkiezing van Trump naar boven is gekomen mogelijk veel hardnekkiger aanwezig is in de samenleving dan voor mogelijk werd gehouden. Een van de prominentste deelnemers is Joseph Lieberman, de Democratische politicus die in 2000 een gooi deed naar het vice-presidentschap.
cc-foto: Nav

Meer over:

donald trump, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.