Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse militairen schieten West-Afrika te hulp in ebolastrijd

  •  
16-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ebolavirus300_01.jpg
3000 Amerikaanse troepen in West-Afrika gaan medische en logistieke hulp verlenen aan overbelaste medische sector in ebolagebied
President Obama stuurt 3000 Amerikaanse militairen naar West-Afrika om de regio te helpen in de strijd tegen ebola. De militairen gaan medische en logistieke hulp bieden aan de overbelaste medische sector in de getroffen gebieden. Het plan – dat volgens overheidsfunctionarissen vandaag gepresenteerd zal worden – voorziet ook in meer ziekenhuisbedden, zodat meer patiënten geholpen en in quarantaine geplaatst kunnen worden.
Het plan van Obama geeft gehoor aan de roep uit de regio en van hulporganisaties om een grotere rol van de VS in de strijd tegen het virus, waaraan in West-Afrika al zeker 2300 mensen zijn overleden. Volgens het Amerikaanse pla n moeten er per week 500 gezondheidszorgmedewerkers worden opgeleid en worden 17 centra met elk 100 bedden ingericht. Daarnaast krijgen honderdduizenden huishoudens medische pakketten en komt er een voorlichtingscampagne die de lokale bevolking moet leren om te gaan met besmette patiënten.
Ook China stuurt hulp in de vorm van 59 medici en een mobiel laboratorium naar Sierra Leone. Er zijn reeds 115 Chinese hulpverleners in het land.
cc-foto: NIAID

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.