Laatste update 16:20
17

Amerikaanse minister Acosta stapt op om rol in Epstein-affaire

De Amerikaanse minister van Werkgelegenheid Alex Acosta treedt af. Dat melden Amerikaanse media. Acosta raakte de afgelopen dagen in opspraak in navolging van de kindermisbruik- en kinderporno-affaire met miljardair Jeffrey Epstein. In Acosta’s vorige functie als openbaar aanklager van Miami zorgde hij ervoor dat het FBI-onderzoek naar Epstein werd gesmoord en Epstein zelf wegkwam met een zeer milde straf.

Acosta zou vrijdagochtend Trump hebben ingelicht over zijn directe vertrek. Een vertrek naar eigen zeggen omdat de controverse rond Acosta’s rol in de Epstein-zaak het ministerie en de regering-Trump zou kunnen schaden. Eerder al riepen meerdere Democraten in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat op tot het ontslag van Acosta.

Jeffrey Epstein wordt momenteel opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik van meerdere jonge meisjes. Ook wordt hij ervan verdacht meisjes te hebben geronseld voor misbruik door anderen. Dit deed hij onder andere op het golfresort van Donald Trump, Mar-A-Lago, maar ook in zijn eigen woonomgeving New York. In 2008 werd Epstein al opgepakt en veroordeeld, maar wist toen zijn invloed uit te oefenen op onder andere Alex Acosta om een fors lagere straf te krijgen. De laatste dagen hebben nieuwe slachtoffers van Epstein zich gemeld bij justitie.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (17)