Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse minister Financiën vreest draconische Europese bezuinigingen

  •  
20-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geithner_300_01.jpg
"Europa staat aan het begin van een zeer zware, zeer lange, harde weg"
De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner heeft in een verklaring voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden alarm geslagen over de draconische bezuinigingen die in Europa op stapel staan. Die zullen volgens Geithner een averechts effect hebben. De VS heeft volgens de minister veel last van de Europese crisis.
Geithner vreest dat tegenvallende resultaten zullen leiden tot nog drastischer bezuinigingen. En dat daarmee een neerwaartse spiraal ontstaat. In zijn verklaring tijdens de hoorzitting zei hij onder meer ( volledige tekst pdf ):
Als iedere keer dat de economische groei teleurstelt regeringen worden gedwongen verder te bezuinigen of belastingen te verhogen om het effect van de langzamere groei op de schulden onmiddellijk teniet te doen, dan wordt er een zichzelf versterkende neerwaartse spiraal van bezuinigingen die de groei doodslaan geriskeerd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.