Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse Senaat stemt tegen noodtoestand Trump

  •  
14-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TOPSHOT-US-POLITICS-TRUMP-SCHOOL-SAFETY-politics

© 2018-02-28 16:28:57 TOPSHOT - US President Donald Trump takes part in a meeting with bipartisan members of Congress on school and community safety in the Cabinet Room of the White House on Fe

Voor de eerste keer sinds de Trump aan de macht is hebben Republikeinen het aangedurfd om een beslissing van hun president publiekelijk te veroordelen met hun stemgedrag. Een motie die beoogt een einde te maken aan de noodtoestand die Trump uitriep, nadat hij zijn zin niet kreeg inzake de grensmuur met Mexico, werd zojuist met 59 tegen 41 aangenomen in de Senaat, waar de Republikeinen nog steeds een meerderheid hebben. 12 Republikeinse Senatoren stemden met hun Democratische collega’s mee.
Het slagen van de motie betekent niet dat de noodtoestand nu beëindigd wordt. De president kan een veto uitspreken en Trump dreigde al eerder dat te zullen doen. Om een presidentiëel veto te kunnen overrulen is een tweederde meerderheid van zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden nodig en die is voorlopig nog niet in zicht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.