Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse volksvertegenwoordigers verder met afzetting Trump

  •  
31-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trump

© foto: Witte Huis

Een meerderheid van 232 tegen 196 volksvertegenwoordigers in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden kiest voor een procedure die mogelijk kan leiden tot het afzetten van de omstreden president Donald Trump. Tegen stemden de Republikeinen en twee Democraten. De stap betekent dat er nu getuigen opgeroepen kunnen worden die in het openbaar ondervraagd worden. Zij kunnen duidelijk maken of Trump zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie door de regering van Oekraïne onder druk te zetten een fraude-onderzoek te starten naar de zoon van zijn rivaal Joe Biden.
De president reageerde op het besluit van de volksvertegenwoordiging met de analyse dat er sprake is van een ‘heksenjacht’ tegen hem. De grootste uit de geschiedenis zelfs, volgens de regeringsleider. Tot nu werden de heksenprocessen van Salem zo gezien.
De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi stelt dat het onderzoek noodzakelijk is omdat “de democratie in het geding is”.
Foto: Witte Huis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.