Laatste update 19:53
121

Amerikanen geschokt door ‘hoogverraad’ Trump ten gunste van Poetin

Amerikanen zijn in shock nadat zij zojuist live op televisie een Amerikaanse president zijn eigen land zagen en hoorden afvallen naast een glunderende president Poetin. Na een gesprek tussen de twee mannen van meer dan twee uur achter gesloten deuren waarbij zelfs geen tolken aanwezig mochten zijn, volgde een gezamenlijke persconferentie waarop Trump zei ‘geen reden te zien om aan te nemen dat Rusland erachter zat’ terwijl hij de Amerikaanse inlichtingendiensten en de FBI die het onderzoek leidt naar Russische inmenging in de verkiezingen van 2016 streng bekritiseerde. De Amerikaanse pers is verbijsterd en steekt hun verontwaardiging niet onder stoelen of banken:

Zelfs Fox News was kritisch:

John Brennan, het voormalige hoofd van de CIA, sprak zelfs van ‘niets minder dan hoogverraad’:

Voor zover bekend heeft Trump het niet over de Krim, Oekraïne en de zoveelste gifmoord op Brits grondgebied gehad met Trump. Wel kwam het FBI-onderzoek ter sprake. Putin wilde de 12 Russische verdachten niet uitleveren, maar bood wel aan om hen zelf te verhoren. Een ‘ongelofelijk aanbod’, aldus Trump.

Op de vraag of hij echt geen video met compromitterend materiaal heeft van Trump antwoordde de Russische president ontwijkend. “Ik wist niet eens dat hij toen in Rusland was.”(Dat wist hij overigens zeker wel, er stond een ontmoeting gepland die werd afgezegd, red.) “En er waren wel 500 zakenmannen op die conferentie zijn. Het zou toch heel lastig zijn als we van hen allemaal compromat zouden willen verzamelen.”

Ook in zijn eigen kamp waren de reacties op het zwakke optreden van Trump niet mals:

Het is dan ook hoogst opvallend te noemen dat Trump slechts uren nadat hij de EU zonder enige aanleiding tot ‘vijand’ had verklaard, geen kwaad woord wilde horen over Rusland, maar wel felle kritiek uitte op zijn eigen land.

Geef een reactie

Laatste reacties (121)