46

Amerikanen overwegen bewapenen Syrische rebellen

Nieuwe berichten over massaslachting

De Amerikaanse regering ziet bewapening van de opstandelingen in Syrië als een serieuze optie. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Hagel gezegd tijdens een persconferentie. Het is voor het eerst dat in Washington openlijk wordt gesproken over de mogelijkheid de opstandelingen te bewapenen.

Dat meldt de NOS. De druk op de Amerikanen is de afgelopen dagen toegenomen na aanwijzingen dat er in Syrië chemische wapens zijn gebruikt, vermoedelijk door het regeringsleger.

In het het Syrische dorp Bayda, vlak bij de stad Banias, zou een massaslachting hebben plaatsgevonden, aldus de Volkskrant. ‘Getuigen in het dorp zeggen dat er minstens vijftig burgers zijn gedood, ook vrouwen en kinderen’, aldus het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Enkelen van hen zouden zijn geëxecuteerd, neergestoken of in brand gestoken, aldus de verklaring.

De Amerikanen waren tot nu toe tegen het leveren van wapens aan de Syrische opstandelingen, uit angst dat die in handen vallen van radicaal-islamitische groepen, zoals al-Nusra.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)