Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikanen slaan massaal de laatste AK-47's in na sancties tegen Rusland

  •  
25-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
ak47.jpg
Amerika plaatste onder meer Russische wapenfabrikant op zwarte lijst ... Gevolg: wedloop op de nog verkrijgbare Russische wapens in de Verenigde Staten
Vorige week kondigde de Amerikaanse regering aan meer sancties tegen Rusland te zullen treffen, in een poging de Russen aan te sporen de rebellen in Oost-Oekraïne niet langer te steunen. Amerika stelde een zwarte lijst op met bedrijven, met daarop onder meer het bedrijf dat het meest populaire wapen ter wereld produceert, de AK-47. De reactie van de Amerikanen is wel heel eigenaardig: er is zowaar een ware wedloop ontdaan op de laatste wapens die nog in de winkel verkrijgbaar zijn.
The Huffington Post schrijft:
De actie maakte bij Amerikaanse wapenkopers een ware razernij los, waarna ze op zoek gingen naar AK-47’s die reeds te koop zijn in de Verenigde Staten. Hoewel er geen harde cijfers zijn die aantonen dat de verkoop van Russische wapens is toegenomen, melden wapenverkopers door heel het land dat ze goede zaken zien in AK-47’s en andere Russische vuurwapens.
Zo vertelt Blaine Bunting, directeur van Atlantic Firearms dat de AK-47-bestellingen sinds de aankondiging van de regering zijn verdrievoudigd, ‘als ze niet verviervoudigd zijn’.
cc-foto: brian.ch

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.