Laatste update 13:26
44

Amerikanen verbijsterd over racistische Monsieur Cannibale

De racistische Efteling-attractie Monsieur Cannibale leidt tot groot onbegrip buiten Nederland, schrijft Looopings. Een tweet van Disney-medewerker Maria Mondloch over de aanstootgevende molen lokt veel reacties uit van mensen die niet begrijpen dat het pretpark de racistische karikatuur handhaaft.

“Deze foto’s zijn zo aanstootgevend dat ik me er zelfs voor schaam dat ik ze op mijn telefoon heb staan”, schrijft Mondloch. Gijs van Winkelhof, die voor Disneyland Parijs werkt, reageert: “Ik ben opgegroeid bij de Efteling en schaam me ervoor.” Hij wijst erop dat andere Efteling-fans niet willen dat er iets verandert aan Monsieur Cannibale. “Ik hoop dat ze gaan beseffen hoe beledigend het is.”

Volgens Looopings ligt een aanpassing van de racistische attractie, die deze week gesloten is vanwege onderhoud, vooralsnog niet in het verschiet.

Woordvoerders van het attractiepark herhalen al weken dat er geen concrete plannen zijn om de attractie aan te passen. Pas bij een grote onderhoudsbeurt wordt daar over nagedacht. Dat gaat nog wel even duren: vanwege corona is er nu geen geld voor grote wijzigingen, vulde een voorlichter onlangs aan.

Er wordt al jaren bezwaar gemaakt tegen Monsieur Cannibale. Nadat de actiegroep Stop Oppressive Stereotypes in 2016 aan de bel trok over de racistische attractie, verklaarde een woordvoerder van de Efteling: “We horen graag wat de pijnpunten zijn.”

Geef een reactie

Laatste reacties (44)