58

Amsterdam arresteert UberPOP-chauffeurs

Avondje bijverdienen ontaardt in dure grap: 4 chauffeurs kregen een boete van 4200 euro, een volgende arrestatie gaat 10.000 euro kosten

In Amsterdam zijn zaterdag vier taxichauffeurs gearresteerd die ritten binnenkregen via de illegale app UberPOP. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hield de controles in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Door de inzet van mystery guests konden de chauffeurs op heterdaad betrapt worden. De vier gearresteerde chauffeurs hebben een boete gekregen die kan oplopen tot maximaal 4200 euro. Als een van hen opnieuw wordt betrapt, wacht hem een boete van 10.000 euro.

De controle van zaterdag is de eerste keer in Nederland dat taxichauffeurs worden aangepakt voor het gebruik van UberPOP. Hoewel ILT de dienst classificeert als illegaal taxivervoer, is de dienst toch mateloos populair, omdat een taxiritje de helft goedkoper is dan bij reguliere taxibedrijven. UberPOP noemt de kritiek dan ook onzin en zegt de taxibranche juist te willen openbreken. Sinds afgelopen donderdag kunnen Amsterdammers hun diensten aanbieden via de mobiele app.

Cc-foto: TwOsE

Geef een reactie

Laatste reacties (58)